duminică, 26 aprilie 2015

Alimentatie si nutritie !

Alimentele care ard grasimi sunt o solutie ?
Mai devreme sau mai tarziu tot trebuia sa apara o solutie pentru problema ratei scazute de ardere a grasimilor, de care sufera multe persoane obeze.
Plan de alimentatie sanatoasa si hranitoare.
Carbohidrati, grasimi, proteine, fibre, vitamine, minerale si oligoelemente - toate sunt vitale pentru sanatatea noastra. Multe dintre alimentele banale, pe care le consumam zilnic si ne furnizeaza aceste nutrimente, au si calitatea de a accelera procesul de ardere a grasimilor.
Legumele proaspete trebuie sa fie baza oricarui program de slabire si pot fi consumate oricand, fara restrictii.
Orezul brun, sucul de fructe, laptele, produsele lactate si carnea slaba sunt indicate in dieta, deoarece furnizeaza carbohidrati, proteine si grasimi putine.
Cel mai frecvent, dietele dau gres din cauza insuficientei scaderi in greutate si a aparitiei punctului critic, sub care nu se mai slabeste.
Alimente satioase si accesibile.

Nu e deloc complicat sa te hranesti corespunzator in timpul unei cure de ardere a grasimilor. 
Combinati in meniuri simple: fructe si legume proaspete, carne slaba, peste si carne de pasare.
Este foarte important ca pe parcursul unui regim de slabire sa nu simtiti senzatia de foame (mancati cat mai multe legume crude).








Cum actioneaza alimentele care ard grasimi?
- Accelereaza arderea grasimilor, fie direct - prin inducerea topirii surplusului de grasimi din organism, fie indirect - prin reglarea ratei de utilizare a energiei de catre organism.
- Proteinele cresc in mod semnificativ rata metabolismului, producand caldura - prin efectul termogenic;
In timp ce 1 g de grasime produce circa 9 calorii, 1 g de carbohidrati produce cam 4 calorii.
Aceasta explica de ce majoritatea curelor de slabit implica scaderea consumului de grasimi.
Alimente cu proteine pentru arderea grasimilor
Carne slaba: vita, porc, miel, vitel, vanat, iepure, maruntaie;
Pasare: pui, gaina, curcan, fazan, bibilica;
Peste: cod, eglefin, calcan, macrou, pastrav, somon;
Branzeturi: mai ales telemea slaba si branza de vaci slaba.
Oua
Produse pe baza de soia
- Alimentele cu calorii negative
Aceste alimente consuma mai multe calorii pentru a fi descompuse, digerate si asimilate decat produc. Diferenta este compensata prin arderea grasimilor din corp. 
De exemplu, o portie de varza de Bruxelles aduce 50 de calorii, dar, sunt necesare 75 de calorii pentru a o digera, adica se consuma 25 de calorii din rezerva de grasimi a organismului.
Exemple de alimente cu calorii negative:
Legume: sparanghel, vinete, sfecla rosie, varza de Bruxelles, varza, morcovi, conopida, salata verde, fasole verde, praz, ceapa, ridichi, alge, etc.
Fructe: mere, caise, banane, mure, prune, nectarine, portocale, Kiwi, zmeura, capsuni, clementine, visine, coacaze, cirese, afine, etc.
Nuci, alune, seminte: migdale, alune braziliene, castane, nuci de cocos, alune de padure, seminte de pin, fistic, nuci.

Pentru a ajuta metabolismul sa arda grasimi 24 din 24, trebuie totusi crescut consumul de oxigen, fie printr-un program de exercitii aerobice, precum mersul rapid, mersul cu bicicleta sau inotul, fie prin anumite exercitii de respiratie.


Cresterea apetitului 
Un lucru pe care multi dintre noi l-am experimentat (la munte ai mai multa pofta de mancare, nu-i asa?).
Situatia nu este simpla, iar cresterea apetitului, insotita de un stil de viata sedentar, conduce la obezitate. Pentru a scapa de aceasta problema, trebuie sa descoperim ce a determinat aparitia ei.
Iata, 3 cauze comune ale cresterii apetitului:
1.Mananci, dar organismul tau este “flamand”
Crezi ca este o contradictie, nu? Dar nu este. Acest lucru se petrece atunci cand consumam des ” junk food” alimente care nu ofera organismului nutrientii de care are nevoie. Chiar daca ne hranim, corpul nostru nu primeste vitaminele si mineralele esentiale si cere mai multa hrana.
Intrebare: Poti consuma mai mult de 1-2 mere intr-o seara? Putin mai greu, dar poti consuma o punga de chips-uri destul de usor….
Explicatie: Organismul dupa ce a primit nutriientii de care are nevoie, elibereaza leptina care instaleaza senzatia de satietate.
Diferente: Dupa o masa sanatoasa, te simti satul dar bine. Dupa o masa bogata in grasimi te simti greoi si, la scurt timp, din nou flamand.
2.Stresul care este confundat cu foamea
Organismul cand nu este hranit suficient, elibereaza hormoni de stres care semnaleaza creierului nevoia de a manca si de a depozita grasimi.
In ziua de azi stresul este declansat de alte cauze, dar are aceeasi reactie, ne indeamna sa mancam chiar daca organismul nu are nevoie.
3. Mananci din nevoia de… placere
O cauza pentru cresterea apetitului este dependenta de zahar si grasimi. Din asta se formeaza un obicei si mancam pentru a ne simti bine, nu pentru ca ne este foame si asa devenim dependenti de zahar.
Daca te regasesti intr-una dintre situatiile descrise, cea mai mare greseala este sa tii brusc o dieta. Elimina treptat din farfuria ta alimentele “junk food” si inlocuiestele cu legume si fructe proaspete, cereale integrale, etc. Asa iti vei recapata sanatatea si vei observa ca scaderea in greutate va surveni mai repede decat credeai.

Somonul
Somonul este o sursa excelenta de acizi grasi omega 3. Acizii grasi de tipul omega 3 ajuta la cresterea imunitatii, reducerea inflamatiilor musculare si astfel refacerea mai rapida ce duce la crestere musculara.
De asemenea somonul contine proteine de inalta calitate fiind indicat in dietele pentru definirea musculara.
Carnea rosie
Desigur pentru a te defini trebuie sa reduci caloriile, insa eliminarea din alimentatie a grasimii poate duce la scaderea nivelului de testosteron. Carnea rosie contine grasimi care sustin nivelul ridicat de testosteron din organism. In general culturistii consuma zilnic carne rosie.



Oua intregi  in lumea culturistilor ouale au ramas dealungul timpului una din cele mai bune surse de proteine, fiind un etalon pentru celelalte alimente. Atat albusul cat si galbenusul contin proteine de calitate insa albusurile sunt mai usor de digerat. Galbenusurile contin de asemenea grasimi care incetinesc digestia oferind proteine pe o perioada mai lunga de timp.
Un singur galbenus contine 6 grame de gasimi (jumatate fiind grasimi saturate), asa ca 6-8 oua pe zi pot aduce un aport prea mare de gasimi. Insa se pot elimina o parte din galbenusuri astfel obtinand o dieta echilibrata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu