duminică, 26 aprilie 2015

Sportul e religia fizicului !

Cateva motive pentru care Sportul e Sanatos !
1. Vă întăriţi musculatura! Asta înseamnă postură mai bună şi energie mai multă.
2. Vă stimulaţi metabolismul! În acest fel scăpaţi de surplusul de ţesut adipos într-un mod sănătos. Curele de slăbire drastice şi care nu includ activitatea fizică, vă fac mai mult rău decât bine: o parte din kilogramele date jos se vor datora topirii maselor musculare.
3. Vă ajutaţi sistemul cardio-vascular. Chiar dacă la sfârşitul exerciţiilor s-ar putea să gâfâiţi şi să simţiţi că vă iese inima din piept, punerea muşchilor în mişcare mobilizează sângele. În plus, favorizează întoarcerea venoasă, ceea ce va ajuta la prevenirea varicelor.
4. Transpiraţi, iar ceilalţi nu vă vor judeca pentru asta. Transpiraţia are multiple roluri, cel mai important fiind de eliminare a toxinelor din organism. Atenţie însă! Odată cu ele, se va elimina şi apă, aşa că aveţi grijă să vă rehidrataţi.
5. Vă stimulaţi secreţia de endorfine. Astfel, vă veţi simţi mai fericiţi, veţi avea mai multă energie şi veţi avea un sistem imunitar puternic.
6. Sportul în general vine cu un stil de viaţă sănătos. În momentul în care munceşti pentru sănătatea ta, nu mai vrei să mănânci prăjeli, fast-food-uri sau dulciuri. Alimentaţia sănătoasă îţi va influenţa aportul nutritiv (vitamine şi minerale, de exemplu, spre deosebire de grăsimi saturate şi carbohidraţi în exces), greutatea, sistemul vascular (renunţarea la grăsimile saturate şi tutun va fi o binecuvântare) etc.

Aveţi însă grijă la cum practicaţi activitatea fizică! Mai ales dacă aveţi o condiţie fizică ce nu vă permite, nu ar trebui să vă forţaţi organismul.

MERG LA SALA SA FIU SANATOS SAU SA FIU IN TREND?
În drumul nostru spre a arăta mai bine și a fi mai sănătoși, mulți confundă scopul (antrenarea corpului) cu mijloacele (ridicarea de greutăți sau diverse alte tipuri de mișcare). Mijlocul nu trebuie să devină un scop în sine, pentru ca astfel riscăm să stabilim obiective greșite, exagerate, neprielnice organismului.
Mergem la sală pentru a ne antrena corpul, nu doar pentru a ridica greutăți, a alerga sau a sări, fără a cunoaște însă beneficiile acestor exerciții.
Asemenea unei ținute, sportul ne înfrumusețează corpul. Este necesar să cunoaștem ceea ce ne deosebește, ceea ce ni se potrivește, pentru ca mai apoi să folosim exact ceea ce ne este necesar. Suntem unici și asta înseamnă că avem nevoie de un stil propriu, de un ritm personalizat.
Asemanarea cu ceilalți nu trebuie să se transforme într-o competiție.
Competiția este cu cu noi înșine. Unde ne situăm și unde vrem să ajungem?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu